AB „ORLEN Lietuva“ įvertinta už kultūros rėmimą

30-01-2024  

„„Auksinio Fenikso“ apdovanojimas mums yra be galo svarbus. Tai – mūsų sėkmės simbolis, socialinės atsakomybės iniciatyvų ir kiekvieno iš mūsų indėlio į kultūros puoselėjimą pripažinimas“, – dėkodamas vakar Vilniaus rotušėje vykusios iškilmingos ceremonijos metu teigė AB „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius Radoslaw Misztalewski. – „Mes galime kalbėti skirtingomis kalbomis, išpažinti skirtingas religijas ir puoselėti skirtingas tradicijas, tačiau mus visus vienodai augina kultūra“. 

5.jpg
Sausio 29 d. jau devintą kartą išdalinti prestižiniai Lietuvos kultūros centrų asociacijos įsteigti apdovanojimai „Auksinis Feniksas“. Penkios nominacijos labiausiai nusipelniusiems kultūros centrų kūrėjams ir puoselėtojams: „Metų kultūros ir meno kūrėjas“, „Metų kultūros rėmėjas“, „Metų kultūros partneris“, „Metų kultūros politikas“ ir „Metų kultūros centro vadovas“. Šį iškilmingą renginį savo dalyvavimu pagerbė Jo Ekscelencija Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda su pirmąja šalies ponia Diana Nausėdiene bei visas būrys garbingų kultūros, politikos, savivaldybių ir visuomenės atstovų. Į AB „ORLEN Lietuva“ generalinio direktoriaus Radoslaw Misztalewski rankas prestižinį „Metų kultūros rėmėjo“ apdovanojimą įteikė Lietuvos Respublikos kultūros ministras Simonas Kairys. 

AB „ORLEN Lietuva“ yra ilgametė kultūrinių renginių tiek nacionaliniu mastu, tiek Mažeikių rajone, kur yra įsikūrusi bendrovės valdoma naftos perdirbimo produktų gamykla, rėmėja. Nuo pat pirmųjų žingsnių bendrovė finansuoja jau antrą dešimtmetį gyvuojantį Tarptautinį meno festivalį, visuomet svaria finansine parama prisideda prie Mažeikių miesto švenčių, Žemaičių dūdų šventės, Teatro festivalio „Turiu svajonę“, kalvystės ir šokių renginių, taip pat šv. Kalėdų eglės įžiebimo ir Kalėdinės mugės koncertinės programos. Prie dešimtmečio artėja ir tradicija mažeikiečiams dovanoti naujausias Lenkų režisierių kino juostas. Palaikymo sulaukia kultūros ištroškusios kaimų bendruomenės, rajono švietimo, kultūros įstaigos, paveldo objektai.
 
„Šis apdovanojimas mūsų bendrovei tuo pačiu yra įsipareigojimas tęsti kultūrinės veiklos rėmimą Mažeikiuose. Kultūra ir švietimas yra gyvybiškai svarbūs mūsų pramoniniame mieste. Todėl mes pasiryžę investuoti ne tik į modernizaciją, bet ir į geriausių tiek Lietuvos, tiek užsienio orkestrų, teatro aktorių, atlikėjų, šokio artistų ir kitų kūrėjų subūrimą“, – dėkodamas ir, sykiu, įsipareigodamas tęsti rėmimo tradicijas teigė AB „ORLEN Lietuva“ generalinis direktorius.
 
Nuoširdi mūsų padėka visiems, prisidėjusiems prie to, kad AB „ORLEN Lietuva“ buvo skirtas šis garbingas apdovanojimas. Mums garbė rankose laikyti „Auksinį Feniksą“ kartu su kitų keturių nominacijų gavėjais: „Metų kultūros politiku“ pripažintu Tauragės rajono savivaldybės meru Dovydu Kaminsku, geriausiu kultūros centro vadovu paskelbtu Pasvalio kultūros centro direktoriumi Robertu Lavicku, „Metų kultūros partnere“ tapusia kaimo bendruomenių asociacija „Plungės kraštas“ ir geriausia 2023 metų kultūros ir meno kūrėja pripažinta Joniškio kultūros centro kūrybine komanda


ORLEN Lietuva inf.​​​​
 

 
 
 

ORLEN Grupės prekiniai ženklai


Błąd wewnątrz kontrolki: The remote server returned an error: (404) Not Found.line:103